Activiteiten in de omgeving

separator
Wandel in de omgeving van Domaine du Bocq
Domaine du Bocq is de perfecte uitvalbasis voor wandelingen in de omgeving. Wandel bijvoorbeeld naar de oude steengroeve of steek de rivier over middels een smal bruggetje en bezoek een klein grotje. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe!

Bezoek de Brasserie du Bocq
Blanche de Namur, het beroemde bier gebrouwen in deze brouwerij, won de gouden medaille in 2019. Hier kun je terecht voor het beste witbier ter wereld! Bezoek deze leuke brouwerij en ontdek hoe ze dit heerlijke bier brouwen! In nog geen vijf minuten rijden van de camping ligt deze leuke brouwerij, zeker het bezoeken waard!

Maak een treinrit over de oude spoorlijn
Vanaf Domaine du Bocq, bij het oude station van Purnode, vertrekt in de zomermaanden de oude dieseltrein naar Ciney en weer terug. Een prachtige rit door de Bocq-vallei, over oude bruggen en door donkere tunnels. Ga lunchen in Spontin of Ciney, denk er wel aan dat u de laatste trein naar het Domaine weer terug neemt!


Railrijden Anhée
Tijdens een reis op een zogenaamde railfiets fietst u in uw eigen tempo langs de schilderachtige vallei van Molignée.

Grotte de Dinant
Bezoek de oude grotten van Dinant onder begeleiding van een gids.

(Citadel van) Dinant
Dinant ligt maar 7 kilometer van de camping af. Het is een prachtige historische stad waar veel te zien en te beleven is. Beklim bijvoorbeeld de beroemde citadel van Dinant. Deze prachtige citadel ligt op de top van een rots en is via een stijle trap of een lift te bereiken. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de mooie stad Dinant. Of proef de welbekende Flamiche van Dinant. Een kaastaart die bij elke bakker te koop is. 

Ile d'Yvoir
Dit kleine eiland is ook het enige eiland in België. Een bezoek waard als u door de natuur wilt wandelen of een van de vele watersportactiviteiten wilt doen die ze aanbieden.
Hier bieden wij ook de Watergames aan! Lees hier meer over onder het kopje 'activiteiten'.

Ruïnes van Poilvache
De ruïnes van Poilvache, tussen Namen en Dinant, behoren tot de meest uitgebreide middeleeuwse kastelen in de Maas (2,5 ha). Ze charmeren degenen die van de natuur en het verleden houden.

Furfooz natuurwandeling
Parc Furfooz is zowel een archeologisch park als en een natuurreservaat. De wandeling is in totaal vier kilometer lang en is daarom ook zeer geschikt voor kinderen!

Leffe museum
Een interactieve rondleiding in "Maison Leffe". Ontdek het verhaal van Leffe en proef verschillende bieren.

Klooster van Maredsous
Een bezoek aan dit prachtige klooster is zeker de moeite waard. Ontdek hoe monniken leefden in de abdij van Maredsous.

Winkelen in het gezellige centrum van Namen
Om Namen te ontdekken, moet je de tijd nemen. Je geniet met volle teugen van haar erfgoed, de charme van haar steegjes, haar terrasjes en boetieks. Van de top van de citadel tot aan de oevers van de Samber, de Waalse hoofdstad heeft je vele landschappen te bieden.

Citadel van Namen
De Citadel van Namen ligt op een 100 meter hoge heuvel boven de Waalse stad Namen. Het is een van de grootste forten in Europa, dus zeker een bezoek waard!

Parfumeriemuseum Delforge (Namen)
Benieuwd hoe de lekkerste parfums tot stand komen? Bezoek dan deze parfumerie in Namen. Een rondleiding duurt een uur en via een audiogids hoort u alle informatie.

Verhuur van mountainbikes
Wilt u de regio rond de camping op de fiets verkennen? Geen probleem! Met een mountainbike kom je op de mooiste plekken in en rond Yvoir. Beginnend of ervaren mountainbiker, er is een parcours voor iedereen.

 
Brewery du Bocq Beer Railbike Mountainbiken

RNR